Thursday, February 18, 2010

Centralt eller ej!?

När man sitter hemma i Sverige och planerar vart man skall bo i Kapstaden?
Är många lite rädda för att hamna allt för centralt i Kapstaden!
OK med ca 3,5 milj invånare tror man att det är en jättestad..
Faktum är att det är en otroligt utspridd stad, där de flesta bor i de stora förorterna eller kåkstäderna!
Tack vare att det begränsade utrymmet för stadskärnan ligger inklämt mellan bergen= City bowl. Så blir centrum litet och gemytligt. Känns som Göteborg i storlek!
Nere i "Downtown" finns visserligen ett antal höghus och tyvärr även några stora turist hotell! OK trevligt på dagen men när alla kontor har stängt är där öde och alla turister rekommenderas att absolut åka taxi överallt!! Men annars består stadskärnan till största delen av 2-5 våningshus!
Här i stadsdelen Gardens går du till och från restaurangerna helt tryggt även kvällstid! Och är enligt mig perfekta stället att bo på, alltid folk i rörelse, gångavstånd till alla restauranger, centrum, Greenmarket mm, 25 min att gå till Waterfront. 5 min med bil till Berget samt 10 min ner till stranden.
Visst finns många trevliga alternativ några mil utanför staden som ofta förespråkas men då blir du begränsad till att åka bil överallt, allmänna kommunikationer är inte i topp! Samt du går miste om Kapstadens Vibe!

Här finns vi, klicka på nedan länk
http://maps.google.se/maps/place?cid=9476423618900227356&q=villa%2Bcape%2Badventures,%2B79a%2Bnew%2Bchurch%2Bst%2Bcape%2Btown&hl=sv&view=feature&mcsrc=details&start=0&num=2