Tuesday, January 11, 2011

Med sidovagns mc längs Kaphalvön

Med Kapstadens alla vackra vyer vad kan vara ett bättre sätt att uppleva dem än att susa fram på en vintage sidovagns mc med vinden i håret (hjälmen.)!?
Som en liten bröllopspresent, tog jag en dag ledigt och skjutsade runt det fortfarande väldigt lyckliga bröllopsparet i en gammal CJ750 = billig kines kopia av BMWs 2a världskrigs modell.
Lyckades oxå tajma in sommarens hittills varmaste dag på +38! Skinnpaj kändes klart överflödigt om det inte vore för att de är så klart coola..!



Dagens rutt gick från Seapoint söderut längs kusten, med första fotostoppet i Campsbay. Därefter blev det ett ofrivilligt stopp i Llandudno när drivaxeln råkade ramla ut när vi studsade över ett fartgupp! Efter lite väntande hade vi dock fått en ny mc med mera drag i dessutom, sägas skall dock att detta är inga fartmonster utan mest till för att cruisa med.. Sedan att det blir lite meka ibland höjer bara charmen och hör liksom till!



Lunchen intogs på Houtbays skönaste stranshäng, restaurangen med det passande namnet "The Dunes" Skönt att komma ur skinnpajen en sväng..

Åkte sedan Chapmans peak drive till Nordhoek, den vägen är ju som gjord för att köra mc på!
Varpå det blev lite fotande av Nordhoeks breda strand, där man kan rida på hästar. Hade dock hellre kört ner sidovagnen och brännt av längs vattenbrynet..



Kunde sedan inte låta bli att köra Chappies en gång till! :D På hemvägen beundrade vi denna gång Llunddudno på lite lagom avstånd.. Evy konstaterade att så här mycket hade hon nog aldrig svettats! Sen kunde hon dock bara inte låta bli utan slog till och köpte den varma men läckra mc jackan som ett litet minne!


Vill man åka en sidovagns mc så går det att beställa särskilda rutter för ungefär R2200 för en heldag inkl chaufför 2 pax eller så kan man hyra en och köra själv (om man har mc kort) för R885 per heldag.
Kontakta mig eller kolla på www.sidecars.co.za

Saturday, January 1, 2011

Love is in the air!

Måste säga att det var sjangtilt sätt att avsluta förra året med att få arrangera ett bröllop!
På nyårsafton hade vi ett väldigt vackert bröllop mellan Johan och Catrin, på stranden nere i Camps Bay, närmare bestämt på den lilla surfstranden Glen beach.


Det var strålande solsken, bergen utgjorde en dramatisk fond och stora vågor slog mot stranden som i övrigt var sparsamt belamrad med soldyrkare.
Det väckte lite uppmärksamhet när vi anlände med brudparet och prästen och när vigseln sen var över och det nygifta paret kysstes blev det spontant spridda applåder på stranden.


Kompisen Micke som är nere på besök fick äran att leka fotograf samt fick sig samtidigt en Generalrepetition..

Dagen efter var det nämligen hans egen tur att fronta altaret, och inte vilket altare som helst!?
En luftig granitklippa på sluttningen av Lions head!


Dagen började lite trist med regn och helgrått ute! Lyckligtvis så var det ett välplanerat bröllop, så en dryg timme innan det var dags sprack det upp! :D Denna gång bar det av upp på höjderna högt ovan gårdagens strand, en luftig granitklippa på sluttningen av Lions head var dagens altare!


Storslagna vyer och den luftiga granitklippan gjorde faktiskt prästen Joy aningen nervös..


Sedan att det var goda vännerna Micke o Evy som skulle vigas gjorde det hela bara ännu mer speciellt!
Stor SKÅL för dem! Samt alla välönskningar till denna lyckliga sammanslagning!