Wednesday, April 27, 2011

Bilburna gäster från Östersund..


När man bor i Kapstaden och får svenskar på besök så är det ju nästan alltid rätt långväga gäster..
Men i eftermiddag var det lite speciellt när dagens fikagäster David och Kikko som varit "on the road" sen i augusti i fjol, ringde på!
Efter lite kaffe så påstod de oförskämt glada och pigga att det här kan vem som helst klara!
I sin ombyggda VW Syncro modell tidigt -90 har de tillryggalagt dryga 3000 mil sedan de lämnade Jämtland och har inte ens råkat ut för en punktering!! Beror iofs antagligen både på ett moget körsätt samt en välservad kärra men iaf!?! Ett helt gäng historier hade de likväl att berätta! De var väldigt glada att ha klarat av hela sitt planerade äventyr men samtidigt lite sorgsna att det var över redan.. Nu skall de förhoppningsvis innan lördag (då de flyger norrut) ombesörja hemsändning av bussen meddelst båt. Sista natten i Sydafrika skall de sova hos oss på Guesthouset i riktiga sängar, vilket alltså inte skett så ofta de senaste 8 månaderna.. (läs mer om deras äventyr på: swedenafrica.com)

Sunday, April 24, 2011

Säsong för Hiking


Säsongen går helt klart mot sitt slut med mycket mindre turister i stan samt lugnare tempo på guidefirman och guesthouset. Rätt skönt!
Har haft underbar höst hittills i Kapstaden med temperaturer ungefär som strax före högsommar mellan 25-30 samt underbart kristallklar luft! Vilket ger magiska vyer så fort man kommer upp på lite höjd!
Som gjort för att vandra alltså, dessutom sköna svala morgnar med skugga mycket längre på västsidorna samt belönande milsvida utsikt väl uppe på toppen!




Körde säsongens sista hiking i tisdags med en träningsgrupp från Sthlm ett gäng tjejer i varierande ålder med glatt humör och mycket spring i benen, trots en tuff träningsvecka!
Det var en strålande höstdag med fin vandring då vi oxå passade på att, lite busigt, ta ett dopp i en av färskvattensdammarna på berget! Vattnet höll kanske +18, Otroligt avsvalkande och skönt! Vill samtidigt passa på att uppmana alla att alltid hålla sig till markerade stigar på passande nivå! Eller anlita en guide helt enkelt! Table mountain med sitt lätttillgängliga läge mitt i staden har tyvärr rätt hög olycksstatistik.. Blev på min förra hike vittne och involverad i en högst beklaglig olycka där en kille dödsstörtade när de avvek från stigen för att få lite mera spänning!