Monday, October 31, 2011

Aircon installerat på alla rummen


I förra veckan tog vi alltså klivet upp till att ha aircon på alla våra rum. Ett lite omtvistat beslut då jag själv ej använder ac så gärna.. Men har insett att för dem som bara är nere en kort tid utan chans att acklimatisera sig, är det värdefullt att kunna sova ordentligt. Det är en väldigt bra service att kunna erbjuda för dem som vill ha den. Som bilderna visar var installationen ett riktigt höjdarjobb som tog två dagar.

Under den månad vi nu haft öppet så har det varit oväntat mycket att göra för att vara oktober, framförallt full rulle på guidningarna. Har rivit av alla turerna förutom vågsurfing.
Bland annat så har vi haft ett glatt gäng från Älmhults kommun boende här som oxå åkte på de flesta av mina turer, nedan en rolig bild från deras utflykt till godahoppsudden



Monday, October 3, 2011

Portarna öppna för fjärde säsongen!

I lördags öppnade vi alltså dörrarna för ännu en säsong, vår fjärde inom "gästgiveri industrin"!
Lite roligt är att hittills så har det verkligen varit en skön blandning av gäster, först ut var en britt på cykelsemester och sedan ett franskt par, härnäst kommer ett gäng "jänkare".
Vi som oftast har mestadels skandinaver har alltså startat säsongen med mycket "utlänningar"
Alltid lite kul med olika nationaliteters frukostvanor, En tysk fnyser åt toast mens en britt blir besviken utan..!
Väldigt kul oxå att återse personalen efter vinteruppehållet och se hur glada de är att få jobba på Guesthouset igen :D Nytt för dem i år är att jag har släpat med mig ännu en teknisk innovation från europa, en mangel!
Såna verkar inte finnas att köpa här, inte för småskaligt bruk iaf.
Med tanke på berget av tvätt så vill vi effektivisera samt förenkla för tjejerna.
Sedan får vi se hur det går, Anna kommer ner först i mitten av oktober och varken dem eller jag har ju direkt manglat förr..
;-)